Comisarul european Corina Creţu a discutat viitorul politicii de coeziune cu ministrul român al fondurilor europene Rovana Plumb
Sursa foto:ec.europa.eu Vizualizari:

Comisarul european Corina Creţu a discutat viitorul politicii de coeziune cu ministrul român al fondurilor europene Rovana Plumb

Comisarul european Corina Creţu a primit-o miercuri, la Bruxelles, pe Rovana Plumb, ministrul fondurilor europene, pentru a discuta pe marginea pachetului legislativ propus de Comisia Europeană pentru politica de coeziune post-2020, precum şi despre viitorul cadrul financiar multianual al Uniunii Europene.

În cadrul întâlnirii, comisarul european Corina Creţu a subliniat nevoia de a demara cât mai curând negocierile în cadrul trialogurilor Comisia Europeană – Consiliul UE – Parlamentul European, pentru a avea un acord până la finalul Preşedinţiei române a Consiliului UE. Astfel, se va asigura o tranziţie lină la nivelul tuturor statelor membre între actuala şi viitoarea generaţie de programe de investiţii realizate prin politica de coeziune.

„Această întâlnire a fost o bună oportunitate pentru a discuta recentele evoluţii legate de negocierile pe pachetul de coeziune post-2020. Următoarea perioadă va fi crucială. Săptămâna viitoare, Parlamentul European va vota în plen propunerea Comisiei pentru Regulamentul privind dispoziţiile comune pentru Fondul european de dezvoltare regională, Fondul social european plus, Fondul de coeziune şi Fondul european pentru pescuit şi afaceri maritime; după care vor începe trialogurile. Este important să avem un consens până la jumătatea lunii martie, pentru a putea avea în aprilie votul în Parlament pe acest pachet legislativ. Fără îndoială, calendarul este foarte strâns, dar trebuie să rămânem ambiţioşi. Îndemn autorităţilor române să depună toate eforturile pentru a continua progresul înregistrat deja în cadrul Consiliului”, a declarat înaltul oficial european la finalul întâlnirii cu ministrul român al fondurilor europene.

RECOMANDĂRI