Zinaida Greceanîi: Nu mai avem dreptul să ne implicăm în deciziile CC şi nu este corect să facem acest lucru
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Zinaida Greceanîi: Nu mai avem dreptul să ne implicăm în deciziile CC şi nu este corect să facem acest lucru

Preşedintele PSRM, Zinaida Greceanîi, a comentat solicitarea demisiei lui Vladimir Ţurcan de la CC şi spune că Parlamentul şi-a asumat responabilitatea şi a desemnat doi candidaţi la Curtea Consituţională, iar odată ce toţi candidaţii au depus jurământul, ei nu mai au calitatea de mebri de partid.

„Nu mai avem dreptul să ne implicăm în deciziile CC şi nu este corect să facem acest lucru. Eu nu o să dau indicaţii Curţii Constituţionale ca să ia o decizie sau alta. Pentru Vladimir Ţurcan au votat 4 membri ai CC, ieri a fost reconfirmat votul şi s-a spus că alegerile au fost corecte”, spune speakerul Parlamentului.

Zinaida Greceanîi a declarat că noul preşedinte al CC nu mai este mebru de partid şi nici membru al Consiliului Republican al PSRM.

„Care politizare? Noi trebuie să le dăm voie să muncească în continuare”, a declarat preşedintele Legislativului.

Amintim că Judecătoarea de la Curtea Constituţională Liuba Şova a declarat pentru TV8 că, de fapt, decizia ca Vladimir Ţurcan să fie ales noul preşedinte al curţii a fost luată dinainte. Liuba Şova ar fi primit un mesaj de la un angajat al Parlamentului care i-a sugerat să-l înainteze pe Ţurcan în această funcţie.
 

CC a declarat inadmisibilă cererea Domnicăi Manole, privind alegerea preşedintelui Vladimir Ţurcan

 

Domnica Manole spune că nu a votat pentru alegerea lui Vladimir Ţurcan în fruntea Curţii Constituţionale

 

DOC. Domnica Manole solicită revizuirea hotărârii prin care a fost ales Vladimir Ţurcan drept preşedintele Curţii Constituţionale

 

Ministrul Justiţiei spune că dezvăluirile de la CC ar putea constitui temei pentru anularea rezultatelor alegerii preşedintelui Vladimir Ţurcan

Similare
RECOMANDĂRI