Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Zeci de simpatizanţi PLDM, PAS şi PPDA au cerut urgentarea recuperării miliardului furat

Protest şi contraprotest la Parlament. Membrii şi simpatizanţii PLDM, PAS şi PPDA le-au cerut dimineaţă autorităţilor să urgenteze recuperarea banilor dispăruţi din bănci şi condamnarea celor care sunt vinovaţi de furtul miliardului. Protestul celor trei formaţiuni de dreapta, organizat în faţa Parlamentului, a fost întrerupt de un contraprotest al tinerilor democraţi. Pentru a evita altercaţiile dintre cele doua tabere, simpatizanţii PAS, PLDM şi PPDA şi-au continuat manifestaţia în faţa Guvernului.

Iniţial manifestaţia celor trei partide PAS, PLDM şi PPDA era planificată în faţa sediului Legislativului, dar în dimineaţa zilei locul era deja ocupat de simpatizanţii Partidului Democrat.
 
Pentru a evita altercaţiile dintre cele doua tabere, protestul PAS, PLDM şi PPDA s-a mutat în faţa Guvernului.
 
Pentru a asigura ordinea publică în zona Parlamentului sute de poliţişti au fost scoşi la datorie, iar sediul Legislativului a fost împrejmuit cu un gard temporar de protecţie.
 
Protestul de astăzi al formaţiunilor PAS, PLDM şi PPDA are loc în contextul audierilor parlamentare, care urmau să se desfăşoare în Legislativ. La raport, în ceea ce priveşte evoluţia anchetei în cazul furtului miliardului, au fost chemaţi şefii de la CNA, BNM si Procuratura Anticorupţie. La solicitarea directorului Centrului anticorupţie, audierile au fost amânate pentru săptămâna viitoare.
Similare
RECOMANDĂRI