Vladimir Voronin: Organizatorii evenimentele din 2009 sunt la groapa de gunoi a istoriei
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Vladimir Voronin: Organizatorii evenimentele din 2009 sunt la groapa de gunoi a istoriei

Felul în care în prezent se face politică în Republica Moldova s-a înrăutăţit considerabil. Fostul preşedinte Vladimir Voronin spune că elita politică a degradat foarte mult, iar după evenimentele din 7 aprilie 2009 în Moldova au apărut problemele legate de corupţie.

„Mă uit la acest Parlament şi îmi este ruşine, mi-e ruşine că persoanele care sunt în Parlament reprezintă Parlamentul unui stat suveran. Nu este doar problema lor personală, este şi problema alegătorilor. De ce aleg oameni care în viaţa lor nu au ştiut nimic să facă, nu au făcut nimic, nu au nicio experienţă. Cum poţi să lucrezi asupra unei legi, dacă nu ai idee despre ceea ce presupune actul legislativ”, a declarat Vladimir Voronin în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul de televiziune N4.

În opinia liderului PCRM, după evenimentele din 7 aprilie 2009 în Moldova au apărut problemele legate de corupţie şi interese ale politicienilor. Mai mult decât atât, Voronin spune că în toţi aceşti ani s-a lucrat împotriva statalităţii Republicii Moldova, fiind create mai multe „bombe cu ceas” care vor exploda ulterior.

„Până la 7 aprilie a existat o cale de dezvoltare, după 7 aprilie 2009 s-au început toate aceste probleme în ţară, cu miliardul, mafia, corupţia, corupţia politică, corupţia în Parlament. Unde se auzeau aşa prostii când eram noi la guvernare? Atunci s-au început, din ziua de 7 aprilie 2009”, a menţionat fostul preşedinte.

Vladimir Voronin a făcut referire şi la persoanele care spune că au organizat evenimentele de acum 11 ani. Oficialul spune că toţi ce care au stat la baza întâmplărilor din 2009 sunt la groapa de gunoi a istoriei.

„Unde sunt toţi aceşti organizatori? Filat a ieşit din puşcărie. Urecheanu umblă pe la televiziuni şi plăteşte pentru ca să-l invite la emisiuni măcar odată în trei luni de zile. Undei Mihai Ghimpu, renumitul? Unde sunt toţi ceilalţi care au organizat? Sunt la groapa istorică a politicii. Ne aducem aminte de ei în această zi de 7 aprilie doar din considerentul că nu merită mai mult. Chirtoacă, care zece ani a distrus Chişinăul, unde-i el acum? Nicăieri”, a adăugat preşedintele PCRM.

Mai multe organizaţii neguvernamentale consideră dosarul „7 aprilie” unul eşuat. Într-un apel public marţi, 7 aprilie,  adresat autorităţilor Republicii Moldova şi organelor de drept, acestea le recomandă să întreprindă acţiuni pentru a face lumină în acest dosar, dar şi pentru „a curma tortura persoanelor care se află în custodia statului”.

Similare
RECOMANDĂRI