Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Vladimir Voronin l-a denunţat pe Sergiu Sârbu la CNA. Ce spune deputatul democrat

Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin este cel care l-a denunţat procurorilor pe Sergiu Sârbu pentru că ar fi încercat să corupă un deputat. Sârbu i-ar fi propus bani Elenei Bodnarenco, fost deputat comunist, pentru a adera la fracţiunea PDM. Bodnarenco a recunoscut că a fost racolată, dar nu a oferit nume. A facut-o însă Vladimir Voronin, la un post privat de televiziune.

Vladimir Voronin a recunoscut că, la sfârşitul anului trecut, a mers la CNA şi a depus denunţul pe numele lui Sergiu Sârbu.
 
„Eu singur am semnat că iată, aşa şi aşa, cunosc despre asta. Am scris şi circumstanţele în care a fost. Şi despre ce sumă e vorba? Ajungea la 300 de mii de euro.  Ei au reuşit pe aceşti 14 ( n.r. deputaţi) să-i cumpere, am rămas 7, inclusiv eu. Scopul lor a fost ca să-i cumpere pe toţi, în afară de mine, ca eu să rămân singur”, a spus VLADIMIR VORONIN, preşedintele PCRM.

Solicitată de TVR Moldova pentru a comenta situaţia, fostul deputat PCRM, Elena Bodnarenco a recunoscut că a primit mai multe oferte în acest sens.

„Este adevărat că pe parcursul mandatului care a expirat, eu am primit mai multe propuneri de a părăsi fracţiunea PCRM şi de a adera la alte fracţiuni. Este vorba şi de fracţiunea Partidului Democrat, şi fracţiunea PSRM. Imediat după ce am primit propunerea la sfârşitul anului 2015 am comunicat cu preşedintele partidului. Propunerea a fost chiar de la domnul Sîrbu?  Acum merge ancheta şi va veni cu concluzii eu nu vreau acum să influenţez mersul anchetei”, a declarat ELENA BODNARENCO, fost deputat PCRM.

Elena Bodnarenco ne-a mai spus că, la sfârşitul anului 2019, a mers la CNA pentru a da declaraţii pe acest caz. La rândul său, democratul Sergiu Sîrbu neagă acuzaţiile şi spune că astea sunt doar nişte frustrări ale foştilor colegi de partid care au luat o conotaţie penală.

„Evident că acest informaţii sunt absolut false. Se rezumă la nişte declaraţii politice generate de supărări personale cu intenţii poate de răzbunare. Nu a avut loc nici un fel de astfel de acţiuni. Eu voi colabora cu ancheta şi voi demonstra că foştii colegi comunişti încearcă să iasă în evidenţă pe seama mea”, a spus SERGIU SÎRBU, deputat PDM.

Deputatul Sergiu Sîrbu susţine că îi va da în judecată pe cei de la PCRM pentru denunţ fals pe numele lui şi calomnie. Deputatul PDM este cercetat penal pentru corupere activă în proporţii deosebit de mari, săvârşită în privinţa unei persoane cu funcţii de demnitate publică. Dosarul pe numele lui a fost deschis acum trei luni la solicitarea procurorului general interimar de atunci, Dumitru Robu.
 
Similare
RECOMANDĂRI