Vladimir Voronin despre candidatul PCRM la şefia Chişinăului
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Vladimir Voronin despre candidatul PCRM la şefia Chişinăului

Partidul Comuniştilor poartă discuţii în interiorul fracţiunii pentru a înainta un candidat la alegerile anticipate locale din municipiul Chişinău. Despre acest lucru a declarat liderul PCRM, Vladimir Voronin, după plenara partidului care a avut loc sâmbătă, 10 martie.

„Trebuie să cunoaştem întâi de toate data când vor avea loc aceste alegeri. Suntem în discuţii privind candidaţii, dar şi privind activităţile pre-electorale, nu ştim nimic când vor fi aceste alegeri, unii zic că vor fi amânate şi se vor desfăşura odată cu alegerile parlamentare, alţii zic că se vor desfăşura în data de 20 mai. Trebuie să vedem ce va anunţa Comisia Electorală Centrală (CEC)”, a spus liderul PCRM.
 
Totodată, Vladimir Voronin a menţionat că primarul oraşului Chişinău nu trebuie să fie politician, el trebuie să fie un bun gospodar. „Partidele în Chişinău deja şi-au făcut meseria, au distrus capitala, acum trebuie o persoană care va fi un bun gospodar, care să înceapă a construi o capitală modernă şi europeană”, a spus liderul PCRM citat de trm.md.
 
Vladimir Voronin a menţionat, totodată, în urma plenarei partidului, că societatea trebuie mobilizată în lupta împotriva unionismului. Potrivit Mesager, astăzi, la o plenară, formaţiunea şi-a propus să creeze comitete în mai multe localităţi din ţară, care să combată mişcarea de apropiere de România. Voronin susţine că astfel de structuri trebuie să apere independenţa şi statalitatea Republicii Moldova şi a îndemnat oamenii să i se alăture.
 
Luni, 12 martie, CEC urmează să se întrunească în şedinţă, pentru a stabili data alegerilor locale anticipate în municipiile Chişinău şi Bălţi.
Similare
RECOMANDĂRI