Vladimir Cebotari: Numărul deputaţilor din majoritatea parlamentară va scădea sub 51
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Vladimir Cebotari: Numărul deputaţilor din majoritatea parlamentară va scădea sub 51

Deputatul Vladimir Cebotari, fost membru al Partidului Democrat din Moldova, în prezent membru al grupului Parlamentar Pro Moldova afirmă că din fracţiunea democraţilor vor pleca şi alţi deputaţi. Oficialul spune că în PDM există alte două grupuri şi un mic grupuleţ neconturat încă. Pe lângă cele două grupuri, există un număr de oameni care încă nu au plecat din partid, dar o vor face la timpul potrivit.

„În PDM sunt două grupuri şi oameni fără grup - oameni care nu sunt de acord cu unele procese din Partidul Democrat. Sunt oameni care au anumite poziţii faţă de anumite procese şi vor pleca când va veni timpul”, a declarat Vladimir Cebotari în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul de televiziune N4.

Vladimir Cebotari spune că cei şapte deputaţi au plecat din PDM pentru că nu s-au mai regăsit în deciziile luate de formaţiune şi modul în care au fost luate acele decizii.

„Orice decizie luată, chiar dacă nu eşti de acord şi este luată de către toată echipa, este asumată, realizată deschis, transparent, realizezi anumite obiective şi atingi scopuri. Dacă crezi în unele valori, lupţi sincer pentru ele, dacă însă deciziile sunt luate altfel, nu eşti de acord cu masa de decizii şi nu vrei să te asociezi, te dai într-o parte. În cazul dat te simţi cu inima curată şi faci ceea în ce crezi, nu încurci celor care văd lucrurile diferit. Dacă oamenii au viziuni atât de diferite, te desparţi. Ei se simt mai liberi că nu le stăm în coastă şi nu mai acţionăm cum acţionam. Ei văd lucrurile în maniera lor, noi vedem lucrurile în maniera noastră. Au libertatea să procedeze cum vor, noi procedăm cum considerăm”, a menţionat Vladimir Cebotari.

Ex-ministrul justiţiei spune că noul grup parlamentar nu intenţionează să atragă în cercul lor şi alţi deputaţi democraţi.

„Noi nu vânăm membrii Partidului Democrat. Construim o formaţiune politică de la zero cu oameni care să aibă dorinţă, să aibă încă acel foc în ochi, să vrea să contribuie la lucrurile din ţară, acei care vor şi înţeleg unele valori, împărtăşesc cu noi aceleaşi valori. Mie îmi pare că în PDM rămân puţini astfel de oameni”, a adăugat deputatul.

Deputatul spune că noua coaliţie PDM-PSRM nu va supravieţui până la sfârşitul legislaturii pentru că numărul deputaţilor care formează majoritatea parlamentară va scădea sub 51 de deputaţi.

Parlamentul Republicii Moldova întruneşte 101 deputaţi.

Similare
RECOMANDĂRI