Vitalia Pavlicenco: PNL poartă discuţii cu mai multe formaţiuni politice, pentru o eventuală platformă comună pentru alegerile din februarie
Sursa foto:IPN Vizualizari:

Vitalia Pavlicenco: PNL poartă discuţii cu mai multe formaţiuni politice, pentru o eventuală platformă comună pentru alegerile din februarie

Preşedinta Partidului Naţional Liberal, Vitalia Pavlicenco, susţine că formaţiunea politică pe care o conduce este în preajma unor anunţuri legate de faptul cum va participa la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. Polticiana spune că partidul poartă discuţii cu mai multe formaţiuni politice pentru eventualitatea formării unei platforme comune pentru participarea la următorul scrutin, transmite IPN.

Preşedinta PNL spune că a avut discuţii cu Partidul Liberal, cu Partidul Liberal Reformator, Partidul Acţiunea Democratică, Partidul Voinţa Poporului, Partidul Popular din Republica Moldova, Partidul Democraţia Acasă, Partidul Verzilor. Potrivit ei, cu PL, deocamdată, nu s-a ajuns la un consens. De asemenea, Vitalia Pavlicenco spune că la discuţii a invitat şi Partidul Unităţii Naţionale, dar acesta nu a venit.

Vitalia Pavlicenco consideră că cel mai bine ar fi dacă s-ar forma o platformă euro-unionistă care s-ar angaja ferm să formeze un singur partid după alegerile parlamentare. „Acum discutăm posibilităţile de coagulare cu cei care doresc. Am dori o platformă euro-unionistă, dacă ea nu va reuşi, atunci, cel puţin, un bloc unionist credibil”, a declarat politiciana în cadrul emisiunii „Adevărul live”.

„Poziţia noastră este şi noi am făcut-o cunoscută încă în 2016, atunci când am fost unicul partid obstrucţionat şi neînregistrat pentru alegerile prezidenţiale. Atunci noi am spus că pentru un proces politic credibil pe dreapta, iar noi ne referim la dreapta românească şi dreapta europeană, ar trebui să sprijinim un singur partid pentru parlamentare din România, să avem un singur candidat la prezidenţiale, să facem un bloc politic după alegerile prezidenţiale, să facem un bloc electoral înainte de alegerile parlamentare din 2019 şi un singur partid după acest scrutin. Ca să fie un vot concentrat”, a mai spus politiciana.

Similare
RECOMANDĂRI