Viorel Morari: În geanta prezentată de Ilan Şor erau 1,5 milioane de euro care au ajuns la familia lui Igor Dodon
Sursa foto:agora.md Vizualizari:

Viorel Morari: În geanta prezentată de Ilan Şor erau 1,5 milioane de euro care au ajuns la familia lui Igor Dodon

1,5 milioane de euro se aflau în geanta pe care Ilan Şor a prezentat-o în cadrul unei conferinţe de presă. Banii ar fi ajuns la familia lui Igor Dodon. Declaraţiile au fost făcute fostul şef al Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, în cadrul emisiunii Cabinetul din Umbră de la Jurnal TV, care a precizat că Ilan Şor ar fi spus despre aceasta în cadrul audierilor.

„Ilan Şor până la urmă a făcut declaraţii, a fost audiat. Acesta a spus că în perioada 2013- 2014 ar fi transmis 1,5 milioane de euro unei persoane cu demnitate publică, care acum este preşedintele R. Moldova, Igor Dodon. Mai mult ca atât Şor(acesta fiind martor pe dosar) a declarat că a mai achitat pentru familia Dodon şi pentru funcţionarul Dodon diferite zboruri care au fost acceptate şi au fost folosite pentru achitarea călătoriilor de lux “, a declarat Morari citat de ZDG.

Reţinut în mai 2015, Ilan Şor a fost condamnat în 2017 la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani, dar instanţa a dispus ca pedeapsa să intre în vigoare doar după ce va deveni definitivă.

Ilan Şor, în privinţa căruia este aplicată interdicţia de a părăsi ţara, a apărut în spaţiul public pentru ultima oară la 12 iunie, în cadrul unei conferinţe de presă. 

Ulterior într-un interviu pentru Televiziunea Centrală, şor a spus că în geantă erau bani care au ajuns la Igor Dodon.
Similare
RECOMANDĂRI