VIDEO. Un grup de poliţişti şi-au declarat oficial susţinerea faţă de Guvernul Sandu
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Un grup de poliţişti şi-au declarat oficial susţinerea faţă de Guvernul Sandu

Un grup de ofiţeri sunt primii angajaţi ai Poliţiei care şi-au declarat public susţinerea faţă de Guvernul condus de Maia Sandu, votat sâmbătă de Parlament.

„Din partea mea şi a colegilor mei, vreau să vă anunţ că recunoaştem noul Guvern condus de Maia Sandu. Facem un apel către toţi colegii să ne urmeze exemplul, ca să evităm ciocniri, dezordini în masă şi altercaţii şi să menţinem ordinea publică. Facem un apel faţă de părinţii, fraţii, surorile, rudele apropiate tuturor angajaţilor de Poliţie şi structurilor de forţă, care astăzi angajaţii Poliţiei sunt impuşi să îndeplinească nişte ordine nelegitime, să se ocupe de nişte treburi murdare. Fiţi cu noi, fiţi alături de noi”, a declarat Anatolie Macovei, şeful Direcţiei a 6-a a Inspectoratului Naţional de Investigaţii.

„Stimaţi colegi, stimaţi veterani, vă îndemn la verticalitate, poziţie, nu vă temeţi. Totul va fi normal. Recunoaştem Guvernul nou format. Un pas înapoi nu e de făcut. Nu vă temeţi, aveţi curaj”, a declarat  locotenent-colonelul Iurie Taşcu, îndemându-i pe angajaţii de la brigada „Fulger”, acolo unde a activat, să-i urmeze exemplul.

Amintim că sâmbătă deputaţii PSRM şi ACUM au votat un nou Guvern în frunte cu Maia Sandu, în care Andrei Năstase este ministru de Interne. Ulterior, în cadrul primei şedinţe a Guvernului Sandu în funcţia de şef al Inspectoratului General de Poliţie a fost numit Gheorghe Balan.

Duminică, Alexandru Pînzari, cel care a fost numit şef al Poliţiei de democraţi, a declarat că se supune ministrului Alexandru Jizdan.
 

Ce riscă Alexandru Pînzari, dacă nu va pleca din funcţie după ce a fost demis

Similare
RECOMANDĂRI