Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Sectorul de securitate din Republica Moldova va fi reformat şi modernizat

În următorii trei ani, se va reforma şi moderniza sectorul de securitate, se vor dezvolta forţele armate, se vor combate noile ameninţări la adresa securităţii şi se va promova diplomaţia publică.

Obiectivile sunt incluse în Planul Individual de Acţiuni al Parteneriatului dintre Republica Moldova şi Alianţa Nord-Atlantică. Documentul a fost aprobat de Guvern.

Obiectivul major este deschiderea Oficiului de Legătură NATO în Republica Moldova, care va oferi noi posibilităţi pentru dezvoltarea cooperării practice în procesul de implementare a reformelor şi proiectelor comune.
 
Documentul prevede multiple beneficii pentru Republica Moldova. Astfel, va fi sporit nivelul de pregătire în caz de urgenţă, participarea în continuare la operaţiunea de menţinere a păcii din Kosovo, valorificarea posibilităţilor oferite de programul Ştiinţă pentru Pace şi Securitate al NATO şi implementarea proiectelor de asistenţă prin intermediul Fondurilor de afectare specială NATO.

Planul de acţiuni individual Republica Moldova – NATO este un format de cooperare iniţiat în 2006 şi se aprobă un nou document cu noi acţiuni odată la trei ani.
Similare