Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Prima tranşă din asistenţa macrofinanciară în valoare de 100 de milioane de euro va fi acordată Republicii Moldova în scurt timp

Asigurarea vine din partea comisarului european pentru comerţ, Cecilia Malmstrom, aflată la Chişinău. Vizita înaltului oficial de la Bruxelles are loc în contextul împlinirii a trei ani de la implementarea Acordului de Comerţ Liber cu Uniunea Europeană.

Acordul de liber schimb cu UE a intrat, provizoriu, în vigoare la 1 septembrie 2014. De atunci, volumul comerţului dintre Republica Moldova şi comunitatea europeană a crescut considerabil.
 
Aflat într-o vizită oficială la Chişinău, comisarul european pentru comerţ a vorbit şi despre asistenţa macrofinanciară promisă Republicii Moldova. Înaltul oficial de la Bruxelles spune că prima tranşă din asistenţă financiară va fi acordată în timp util.
 
UE a promis Chişinăului o asistenţă financiară în valoare de 100 de milioane de euro, 60 de milioane fiind credite preferenţiale, iar 40 de milioane de euro - finanţări nerambursabile.
Similare