VIDEO. Preşedintele Klaus Iohannis: "Nu există niciun motiv de suspendare şi nu mi-e teamă de niciun fel de încercare de suspendare"
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Preşedintele Klaus Iohannis: "Nu există niciun motiv de suspendare şi nu mi-e teamă de niciun fel de încercare de suspendare"

"Am observat şi, sigur, văd ce se întâmplă în media. Am observat că foarte mulţi sunt preocupaţi de suspendare. Pot să vă spun că eu nu. Nu există niciun motiv de suspendare şi nu mi-e teamă de niciun fel de încercare de suspendare", a declarat marţi preşedintele Klaus Iohannis.

Declaraţia preşedintelui a venit ca răspuns la întrebările jurnaliştilor pe marginea deciziei CCR de săptămâna trecută, prin care şeful statului este obligat să emită decretul de revocare din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi, procurorul-şef al DNA.

Întrebat despre anunţatul miting al PSD, şeful statului a precizat că "mitingurile sunt o formă de protest şi protestul se asociază în mod normal, într-o democraţie, cu opoziţia sau cu societatea civilă nemulţumită de guvernare".

"În nicio societate normală miting de protest nu se asociază cu cei de la putere", a ţinut să sublinieze preşedintele.

"Cei de la Putere au Guvernul, au Parlamentul, au toate instrumentele pentru a rezolva problemele ţării. Ultima metodă este cea a protestului", a adăugat el.

"Mi se pare o abordare caraghioasă şi pur populistă", a conchis Klaus Iohannis pe această temă.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat ieri că PSD va organiza sâmbătă, 9 iunie, de la ora 20.00, un miting în Piaţa Victoriei.

"Va fi un miting împotriva abuzurilor. Ne interesează să protejăm justiţia, ca judecătorii din România să nu mai afle niciun fel de influenţe", a declarat Liviu Dragnea.

Liderul PSD despre revocarea şefei DNA: "În momentul în care decizia CCR şi motivarea vor fi publicate în Monitorul Oficial, aşteptăm să vedem ce face preşedintele. Vom acţiona în consecinţă".

Similare