Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. PL şi PSRM şi-au prezentat rapoartele financiare la Comisia Electorală Centrală 

Partidul Liberal şi Partidul Socialiştilor, singurele formaţiuni care şi-au înregistrat oficial participarea la referendumul din 19 noiembrie, cheltuie bani grei pentru campanie. Comisia Electorală Centrală a aprobat astăzi rapoartele financiare ale celor două partide. Pentru publicitate formaţiunile cheltuie cei mai mulţi bani - socialiştii pro, liberalii contra referendum.   

Potrivit rapoartelor prezentate Comisiei Electorale Centrale, pentru a convinge locuitorii Chişinăului că nu trebuie să participle la referendumul din 19 noiembrie, liberalii au cheltuit aproape 110 mii lei. Banii au fost scoşi din bugetul partidului în special pentru organizarea evenimentelor electorale, dar şi pentru publicitate. Liberalii au un spot video, care este difuzat de televiziuni şi în care prezintă avatajele neparticipării la referendum.
 
Mult mai mulţi bani cheltuie pentru această campanie partidul socialiştilor. Potrivit raportului prezentat la CEC, PSRM a cheltuit până acum peste 820 de mii de lei. Cei mai mulţi bani îi costă publicitatea la tv şi radio, iar pentru publicitatea pe panourile din oraş, PSRM scoate din buzunar peste 25 de mii lei.
 
Pentru referendumul privind revocarea din funcţie a primarului suspendat, Dorin Chirtoacă, din bugetul de stat au fost alocate 9 milioane de lei. Pentru ca scrutinul să fie validat, la urne trebuie să se prezinte peste o treime din alegători.
Similare