Sursa foto:Diez.md Vizualizari:

VIDEO. PAS solicită Ministerului Educaţiei reducerea numărului disciplinelor şcolare

Peste două mii de semnături strânse pentru reducerea numărului de discipline şcolare. Tinerii Partidului Acţiune şi Solidaritate au organizat o campanie de informare a elevilor privind beneficiile unui număr mai mic de discipline în şcoli. Membri şi susţinători PAS cer autorităţilor să le permită elevilor să-şi aleagă singuri materiile pe care vor să le studieze.

În timpul campaniei Flexit, organizată de tinerii Partidului Acţiune şi Solidaritate, au fost colectate 2340 de semnături privind reducerea numărului de discipline şcolare.

Tinerii PAS cer autorităţilor să le ofere elevilor posibilitatea de a decide singuri ce vor să studieze. Proiectul pilot este implementat deja la Liceul Academiei de Ştiinţe.  Acolo elevii au doar 7- 8 discipline şcolare.

Petiţia cu semnăturile colectate a fost trimisa responsabililor de la ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării. Elevii din Republica Moldova învaţă la liceu 11-13 discipline obligatorii, comparativ cu 3-5 discipline obligatorii în Marea Britanie şi 6-7 în Germania sau Olanda.
 
Similare