Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Partidele politice - îngrijorate de intenţia guvernării de a schimba sistemul de vot

Ignorarea recomandărilor Comisiei de la Veneţia va izola Republica Moldova pe plan extern şi va duce la stoparea finanţării din partea partenerilor noştri de dezvoltare. Formaţiunile parlamentare şi cele extraparlamentare trag un semnal de alarmă şi îndeamnă guvernarea să dea dovadă de discernământ şi să nu lase Republica Moldova fără finanţare din exterior de dragul ambiţiilor politice.

Opoziţia parlamentară, partidele extraparlamentare, dar şi societatea civilă critică intenţia guvernării de a ignora recomandarea experţilor europeni privind inoportunitatea modificării sistemului de vot. 

Mai mult, liderul PCRM spune că trecerea la sistemul electoral mixt va încuraja corupţia politică. 

Partidele extraparlamentare acuză democraţii că au pactizat cu socialiştii, doar pentru a-şi asigura locuri în viitorul Legislativ. 

Anterior, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, şi preşedintele ţării, Igor Dodon, anunţau că ţara noastră va lua în considerare recomandările tehnico-juridice ale Comisiei de la Veneţia, dar ţine de dreptul suveran al Republicii Moldova de a decide referitor la oportunitatea sau inoportunitatea modificării sistemului electoral. 
Similare