Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Parlamentul a retransmis spre promulgare legile respinse de Igor Dodon

Parlamentul de la Chişinău a votat, din nou, legile pe care preşedintele Dodon a refuzat să le promulge. Acum, potrivit legii, şeful statului este obligat s-o facă, iar actele vor intra în vigoare imediat după publicarea în Monitorul Oficial.

Şedinţa plenară în timpul căreia au fost revotate legile a avut loc în lipsa liberal-democraţilor, comuniştilor şi socialiştilor.
 
Pe agenda deputaţilor au fost incluse, pentru a doua oară, 8 din cele 12 legi votate în sesiunea de primăvară-vară şi respinse de preşedintele Dodon. Este vorba de legea energeticii, legea ce vizează reforma Academiei de Ştiinţe, legea privind combaterea terorismului, dar şi legea tichetelor de masă. Doar coaliţia majoritară şi PL au votat aceste acte normative. Rând pe rând, ceilalţi deputaţi au părăsit sala de şedinţe.
 
Liberal-democraţii şi socialiştii au părăsit sala de şedinţe a plenului. Deputaţii PSRM credeau că legile vor fi discutate din nou în Parlament, ceea ce nu s-a întâmplat. 
 
De la şedinţa Parlamentului de astăzi au lipsit şi comuniştii. Deputaţii PCRM au anunţat, încă de ieri, că boicotează şedinţa Legislativului, fiind supăraţi că preşedintele Candu a anunţat data primei şedinţe plenare în urma unei întruniri de partid şi nu după biroul permanent, unde se decide prin vot data primei şedinţe din sesiune, aşa cum prevede legea.
Similare