Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Letonia anunţă că susţine aspiraţiile europene ale Republicii Moldova

Letonia sprijină aspiraţiile europene ale Republicii Moldova. Declaraţia ii aparţine ministrului leton de Externe, aflat într-o vizită oficială la Chişinău. Edgars Rinkevics a semnat, împreună cu omologul său Andrei Galbur, şi un acord intreguvernamental în domeniul educaţiei, care va oferi tinerilor din Republica Moldova posibilitatea să studieze în Letonia.

Aflat într-o vizită oficială în Republica Moldova, ministrul de Externe al Letoniei a semnat, împreună cu omologul său de la Chişinău, acordul bilateral interguvernamental privind cooperarea în domeniul educaţiei, culturii, tineretului şi sportului. Andrei Galbur a mulţumit Letoniei pentru consultanţa pe care o oferă această ţară în implementarea reformelor din Republica Moldova.
 
La rândul său, oficialul leton a anunţat că ţara sa sprijină mesajul Republicii Moldova privind retragerea trupelor străine de pe teritoriul său, dar şi eforturile guvernării de la Chişinău privind apropierea de UE.
 
Vizita ministrului leton de Externe la Chişinău are loc în contextul împlinirii a 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre Republica Moldova şi Letonia.
 
Similare