Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. În următoarele 30 de zile, primarul suspendat al Chişinăului va fi cercetat sub control judiciar

Primarul suspendat al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a fost eliberat din arest la domiciliu. Decizia a fost luată de instanţa de judecată. Însă, în următoarele 30 de zile, Chirtoacă se va afla sub control judiciar. Hotărârea judecătorească l-a suprins pe liberal. Edilul suspendat consideră că decizia este una stranie şi întârziată.

În următoarele 30 de zile, Dorin Chirtoacă nu va avea dreptul să părăsească municipiul Chişinău şi nici pragul primăriei nu-l va putea călca. Decizia instanţei l-a surprins pe Dorin Chirtoacă, menţionând că o va ataca la Curtea de Apel.
 
DORIN CHIRTOACĂ, primar suspendat, Chişinău: "Ceva nu este în regulă. Ne vom da seama cu siguranţă pe parcursul zilelor următoare. Este o decizie tardivă, dacă vorbim despre referendum, şi de ochii lumii, dacă vorbim, în general despre ceea ce priveşte acest dosar".
 
Dorin Chirtoacă susţine, vărsându-şi amarul pe toată clasa politică de la Chişinău, că o decizie corectă ar fi fost încetarea dosarului penal în care figurează.
 
DORIN CHIRTOACĂ, primar suspendat, Chişinău: "Toată această clasă politică trebuie, pur şi simplu, să dispară din Republica Moldova. Şi vă spun sincer, dacă s-ar putea ca să fie toţi legaţi şi puşi mie ca o piatră de moară de gât, mâine m-aş duce cu ei la fundul mării, dar să scape Republica Moldova de acest dezmăţ".
 
Între timp, în spaţiul public apar fotografii, imagini video, din viaţa privată a lui Dorin Chirtoacă.
 
DORIN CHIRTOACĂ, primar suspendat, Chişinău: "Eu mă aştept că în urma acestei decizii de azi de eliberare, să aibă loc mai departe tentative de batjocorire şi umilire publică a subsemnatului, cum a fost şi în cazul cu Vlad Filat, cu difuzarea de imagini în pielea goală".
 
Dorin Chirtoacă a fost reţinut de oamenii legii la sfârşitul lunii mai. Edilul suspendat este bănuit de trafic de influenţă în dosarul parcărilor cu plată şi depăşirea atribuţiilor de serviciu. Dorin Chirtoacă pledează nevinovat.
Similare