Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. În 2018, propaganda rusă ar putea fi foarte activă în Republica Moldova

Chişinăul trebuie să fie pregătit să combată, în anul 2018, propaganda rusă, mai ales că va fi un an electoral. Experţii în anti-propagandă de la Kiev îndeamnă Republica Moldova să înveţe din greşelile Ucrainei, din această perspectivă.

Anul 2018 va fi unul încordat, atât pe plan politic, cât şi informaţional, mai ales din partea propagandei ruseşti. Avertismentul vine din partea directorului de programe al Centrului pentru Armată, Conversie şi studii de dezarmare din Kiev, Volodymyr Kopchak. Expertul presupune că Moscova se va concentra pe susţinerea lui Igor Dodon şi a partidului care l-a propulsat în funcţia de preşedinte.

Volodymyr Kopchak spune că tot spaţiul ex-sovietic, inclusiv Republica Moldova, se află sub „tirul” propagandei ruseşti de cand a obţinut independenţa. Expertul ucrainean nu exclude nici provocări din partea presei ruseşti.

Expertul Centrului pentru Armată, Conversie şi studii de dezarmare din Kiev a sublinat că ţările din Parteneriatul Estic au nevoie, în continuare, de sprijin din partea Uniunii Europene pentru a se proteja de războiul informaţional şi pentru a-şi dezvolta propriul conţinut, care ar putea face faţă concurenţei.
 
Similare