Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Fostul lider separatist, Evgheni Şevciuk, se plimbă nestingherit prin Chişinău

Umilinţă şi derută la Chişinău. Fostul lider de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, este la adăpost pe malul drept al Nistrului. Chiar dacă a fost conducătorul unei entităţi ilegale pe teritoriul suveran al Republicii Moldova şi a promovat separatismul, Şevciuk se plimbă liber prin Chişinău.

Deşi a uzurpat puterea în stat, autorităţile constituţionale moldoveneşti nu se grăbesc să-l aducă în faţa justiţiei. Săptămâna trecută, pretinsul parlament de la Tiraspol i-a ridicat imunitatea lui Evgheni Şevciuk. Aşa-numitul procuror al regiunii susţine că Şevciuk ar fi furat 8 milioane de dolari. Fostul lider separatist, care a luptat zi şi noapte cu imperialismul de la Chişinău, a reuşit să fugă pe malul drept al Nistrului.

„Timp de cinci ani de zile el şi-a bătut joc de Republica Moldova, de cetăţenii Republicii Moldova, de demnitatea noastră, dacă o avem, în special de cei care locuiesc în stânga Nistrului. Aceleaşi şcoli cu predare în limba română”, consideră directorul de programe, Institutul de Politici Publice, Oazu Nantoi.

A trecut o săptămână. Evgheni Şevciuk, stă bine merci la Chişinău, iar instituţiile competente nici gând să-l ia la întrebări.
 
„Acuma, Şevciuk, dacă s-a trezit pe malul drept al Nistrului, urma să fie arestat şi deferit justiţiei şi să depună mărturii împotriva Federaţiei Ruse, ca noi să aflăm dedesubturile, cum se comportă serviciile speciale ruseşti pe teritoriul Republicii Moldova şi mai multe alte întrebări, ca mărturiile depuse de criminalul de stat Evgheni Şevciuk să consolideze poziţia statului în procesul de reîntregire a Republicii Moldova”, a adăugat Nantoi.

Preşedintele Comisiei parlamentare pentru securitate, Roman Boţan, a declarat pentru TVR Moldova că a solicitat informaţii suplimentare de la SIS şi Procuratură, dar încă nu le-a primit.

„Cetăţeanul Evgheni Şevciuk trebuie să fie reţinut? Există motive pentru intentarea unor dosare penale pe numele acestuia? Dumneavoastră cum credeţi, când cineva uzurpează puterea în stat, atribuindu-şi calităţi oficiale, pe teritoriul suveran al Republicii Moldova, această persoană încalcă legislaţia sau nu?! Cu siguranţă că această persoană încalcă legislaţia. Acest individ trebuie cercetat penal sub aspectul încălcării prevederilor Constituţiei”, a spus Roman Boţan. 

Pe 30 iunie, fiind deja la Chişinău, într-un interviu pentru un portal de ştiri din regiunea secesionistă, Evgheni Şevciuk sugera că nu ar avea de gând să renunţe la politică pentru a prelua puterea în regiunea transnistreană. Traduse, aceste declaraţii ar însemna că Şevciuk va continua să promoveze separarea celor două maluri ale Nistrului. Deci, Evgheni Şevciuk sfidează autorităţile constituţionale de la Chişinău şi pe malul drept al Nistrului. 
Similare