Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Filip: Guvernul de la Chişinău este hotărât să intensifice reformele

Guvernul de la Chişinău este hotărât să amplifice procesul de reformare a ţării. Asigurarea a fost dată de premierul Pavel Filip, la întalnirea cu ambasadorii statelor Uniunii Europene şi Statelor Unite la Chişinău. Diplomaţii au spus că ţările lor sprijină Republica Moldova, dar au îndemnat autorităţile să colaboreze mai activ cu societatea civilă.

Premierul Pavel Filip asigură partenerii de dezvoltare că autorităţile de la Chişinău vor implementa agenda de reforme într-un ritm sporit.
 
Pavel Filip, premierul Republicii Moldova: „Anul viitor este un an electoral şi cu certitudine nu va fi unul uşor, dar nu ne putem permite să pierdem timpul. Vrem cât mai puţine interferenţe ale politicului în activitatea Guvernului”.
 
Premierul a vorbit şi despre măsurile ce vin să îmbunătăţească activitatea mediului de afaceri şi să elimine abuzurile. Iar pentru stabilirea eficientă a priorităţilor de finanţare, premierul a subliniat că gestionarea asistenţei externe a fost transferată în competenţa Ministerului Finanţelor. Ambasadorii apreciază determinarea guvernării, dar îndeamnă autorităţile să consolideze parteneriatul cu societatea civilă.

Partenerii de dezvoltare s-au interesat de stadiul elaborării celui de-al doilea raport Kroll, de modul în care au fost stabilite circumscripţiile uninominale şi de criteriile în baza cărora Guvernul numeşte ambasadorii Republicii Moldova.
Similare