Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Dosarele pentru programul “Prima Casă” vor putea fi depuse din ianuarie 2018

Din ianuarie 2018, programul “Prima Casă” va deveni funcţional. Tinerii vor putea depune dosarele pentru a-şi procura o locuinţă în condiţii avantajoase, după ce documentul va fi aprobat şi de Parlament. Anunţul a fost făcut de preşedintele Legislativului, Andrian Candu, în timpul discuţiilor cu studenţii universităţii din Bălţi.

Aprobat recent de Guvern, programul “Prima Casă”, care oferă tinerilor posibilitatea de a-şi procura o locuinţă printr-un credit garantat de stat, ar putea intra în vigoare din ianuarie anul viitor.
 
În timpul discuţilor cu studenţii, ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării a vorbit despre lipsa interesului tinerilor pentru specializările pedagogice, fapt ce generează o lipsă acută de profesori în Republica Moldova.
 
La Bălţi, Andrian Candu a mai anunţat că cei mai buni studenţi ai Universităţii de Stat "Alecu Russo" vor primi bursele preşedintelui Parlamentului. Şeful Legislativului va acorda câte 8 mii de lei pentru anul de studii 2017-2018 pentru patru cei mai buni studenţi ai universităţii.
 
Similare