Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Deputatul Constantin Codreanu a fost blocat pe aeroportul de la Kiev mai bine de o oră

Situaţie neplăcută pentru deputatul Constantin Codreanu pe Aeroportul din Kiev. Parlamentarul a fost supus unui control amănunţit de către autorităţile ucrainene, chiar dacă se afla la Kiev într-o vizită oficială. După o oră, Codreanu a fost lăsat să plece, dar are de gând să ceară explicaţii ambasadorului Ucrainei la Bucureşti.

Aflat într-o vizită oficială în Ucraina, împreună cu o delegaţie a României, deputatul Constantin Codreanu a fost blocat în aeroportul de la Kiev chiar la lucrătorii de la controlul frontierei. I s-a spus doar că trebuie să fie verificat suplimentar, iar acest lucru a durat mai bine de o oră. Codreanu spune că autorităţile ucrainene nu i-au dat nici o explicaţie şi că verificările s-au încheiat abia după ce a intervenit ambasada României la Kiev.

„Este ruşinos să recurgi la astfel de practici, mai ales atunci când vorbim despre un reprezentant al statului român, mai ales când vorbim despre o delegaţie oficială a statului român”, a declarat deputatul Constantin Codreanu.

Constantin Codreanu spune că nu i-a fost prezentat oficial nici un motiv pentru care a fost verificat suplimentar de către autorităţile ucrainene, dar bănuieşte care ar fi cauza.

„Ar fi vorba de o deplasare pe care am avut-o în 2014 la Odesa, după care a apărut pe profilul meu de Facebook o imagine cu un banner afişat la meciul dintre Republica Moldova şi Ucraina, pe care apărea inscripţia 1918 – fraţii în veci vor fi fraţi. Asta ar fi informaţia neoficială şi ar exista o interdicţie care mi-a fost fost fost aplicată imediat după acel meci de fotbal”, a adăugat Codreanu.

Codreanu spune că a primit asigurări de la autorităţile de frontieră ale Ucrainei că nu se va mai ciocni cu astfel de probleme. Cu toate acestea, deputatul român intenţionează să ceară explicaţii de la ambasadorul Ucrainei la Bucureşti. Pe 1 aprilie, Codreanu a mai fost blocat într-un punct de trecere a frontierei, atunci când încerca să ajungă la comemorarea masacrului de la Fântâna Albă din Ucraina.
 
Similare