Sursa foto:EC Audiovisual Service Vizualizari:

VIDEO. Comisarul european pentru comerţ, Cecilia Malmstrom, se află într-o vizită oficială la Chişinău 

Prima tranşă din asistenţa macrofinanciară în valoare de 100 de milioane de euro, va fi acordată Republicii Moldova în scurt timp. Asigurarea vine din partea comisarului european pentru comerţ, Cecilia Malmstrom, aflat la Chişinău. Vizita înaltului oficial de la Bruxelles are loc în contextul împlinirii a 3 ani de la implementarea Acordului de Comerţ Liber cu Uniunea Europeană.

Acordul de liber schimb cu UE a intrat, provizoriu, în vigoare la 1 septembrie 2014. De atunci, volumul comerţului dintre Republica Moldova şi comunitatea europeană a crescut considerabil.
 
Oflat într-o vizită oficială la Chişinău, comisarul european pentru comerţ a vorbit şi despre asistenţa macrofinanciară promisă Republicii Moldova. Înaltul oficial de la Bruxelles spune că prima tranşă din asistenţa financiară va fi acordată în timp util.
 
UE a promis Chişinăului o asistenţă financiară în valoare de 100 de milioane de euro, 60 de milioane fiind credite preferenţiale, iar 40 de milioane de euro - finanţări nerambursabile.
Similare