VIDEO. Andi Cristea: Stoparea finanţării UE pentru Moldova ar fi un semnal politic dezastruos
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Andi Cristea: Stoparea finanţării UE pentru Moldova ar fi un semnal politic dezastruos

Eurodeputatul PSD spune, într-un interviu acordat EurActiv, că banii acordaţi de UE Republicii Moldova nu sunt sifonaţi, întrucât ajung în proiecte care se adresează cetăţenilor. Andi Cristea mai spune că stoparea ajutorului ar fi o veste bună pentru Rusia.

„Condiţionalităţile sunt esenţiale, e bine că sunt acolo, e bine că relaţia UE cu R. Moldova este sub semnul elementului de condiţionalitate. Eu ştiu că Guvernul Filip înţelege acest lucru şi realitatea ultimilor doi ani ne-a demonstrat că avem de-a face cu un guvern serios, care s-a ţinut de treabă şi a implementat tot ce a promis în relaţia cu partenerii europeni. De aceea, eu n-am emoţii că vor avea dificultăţi să îndeplinească angajamentele pe care şi le-au luat, dar finanţarea europeană către R. Moldova trebuie să continue, pentru că stoparea acestei finanţări ar fi un semnal politic dezastruos, de dezangajare a UE faţă de R. Moldova, faţă de vecinătatea estică în general. Şi, evident, ar fi o veste bună pentru Moscova”, a subliniat Andi Cristea pentru Euractiv.

Europarlamentarul român susţine că partidele de dreapta ar trebui deja să se gândească la o strategie ce ar facilita dialogul între ele după alegerile din 2018.

„Pentru mine e esenţial ca după alegerile parlamentare de anul viitor din R. Moldova aceste forţe, care doresc continuarea apropierii ţării de valorile democraţiei de tip european, să aibă puterea să stea la aceeaşi masă şi să formeze un viitor guvern. Vorbesc de reprezentanţii PPE, în primul rând de cele două partide conduse de Maia Sandu şi Andrei Năstase, şi de reprezentanţii actualului partid de guvernământ, PDM. Eu nu cred că lucrul acesta e imposibil şi cred că, dacă eşti un prieten adevărat în PE al R. Moldova, ţi-ai dori ca acest drum european al său să continue şi pentru asta e nevoie de un dialog constructiv între stânga şi dreapta”, a mai spus Andi Cristea.

Similare