Vicepreşedintele Parlamentului s-a adresat la Procuratura Generală şi CNA să clarifice situaţia în jurul construcţiei Arenei Chişinău
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Vicepreşedintele Parlamentului s-a adresat la Procuratura Generală şi CNA să clarifice situaţia în jurul construcţiei Arenei Chişinău

Vicepreşedintele Parlamentului, preşedintele fracţiunii Platformei DA, Alexandru Slusari, s-a adresat la Procuratura Generală şi Centrul Naţional Anticorupţie (CNA), cerând să clarifice situaţia în jurul construcţiei complexului sportiv Arena Chişinău.

În cererea adresată pe numele şefilor instituţiilor - Alexandru Stoianoglo şi Ruslan Flocea, Slusari cere răspuns la întrebarea dacă "a fost pornit dosar penal referitor la cele 59 de hectare de teren transmis pentru construcţie".

"Proiectul Arena Naţională a fost pornit, în opinia Platformei DA, cu multiple încălcări. Comuna Stăuceni a fost lipsită de aproape 70 de hectare agricole, 59 dintre care nu sunt folosite deloc în cadrul construcţiei. Terenul este, cel mai probabil, gajat şi, posibil, regajat. Există un risc sporit că statul poate să rămână în orice moment fără acest lot de pământ, valoarea comercială a căruia se estimează minimum la 70 mil. euro. Cine va răspunde pentru tot ce s-a întâmplat?", se întreabă Slusari.

El a subliniat că "materialele în acest caz au fost transmise la procuratură de către Ministerul Economiei încă în august 2019".

De asemenea, Slusari a solicitat Ministerului Economiei să clarifice situaţia cu finalizarea acestei construcţiei şi cu soarta terenului adiacent de 59 ha.
Similare
RECOMANDĂRI