Veteranii Războiului din 1992 cer demisia lui Aureliu Ciocoi: Cel care a iniţiat războiul a fost prefăcut în pacificator
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Veteranii Războiului din 1992 cer demisia lui Aureliu Ciocoi: Cel care a iniţiat războiul a fost prefăcut în pacificator

Asociaţia Veteranilor Războiului din 1992 „Tiras-Tigina” cere demisia ministrului de Externe Aureliu Ciocoi, care a declarat că armata rusă a intervenit doar pentru a opri vărsarea de sânge şi că acest conflict a fost declanşat de anumite forţe separatiste din regiunea transnistreană.

Într-o declaraţie a Asociaţiei Tiras-Tighina se subliniază că războiul din 1992 a fost iniţiat de Rusia, prin implicarea directă a armatei a 14-a, cu statul major la Tiraspol.

Comandamentul Armatei a 14-a, a înarmat brigantine de mercenari-bandiţi, în cea mai mare parte recrutaţi din Rusia, au atacat şi au luat cu forţa instituţiile admnistrativ-teritoriale ale statului constituţional RM, recunoscut de mai mult de 140 de state la ONU. Republica Moldova nu a atacat pe nimeni, şi-a apărat teritoriile constituţionale şi ca dovadă că a fost un război între forţele federaţiei ruse şi forţele statului constituţional Republica Moldova este pactul de încheiere a păcii, semnat la 21 iulie 1992, la Moscova, între preşedintele RM - Mircea Snegur şi preşedintele Rusiei - Boris Elţin”, se subliniază în declaraţie.

Totodată, veteranii de război consideră că, în 1992 s-a comis o greşeală catastrofală pentru statul Republica Moldova prin acceptarea forţelor pacificatoare din Rusia. „Nebunia mileniului: Cel care a iniţiat războiul a fost prefăcut în pacificator”.

Sursa: radiochisinau.md

Similare
RECOMANDĂRI