Valeriu Turea este noul şef interimar al Biroului Relaţii cu Diaspora
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Valeriu Turea este noul şef interimar al Biroului Relaţii cu Diaspora

Jurnalistul şi diplomatul Valeriu Turea este noul şef interimar al Biroului Relaţii cu Diaspora. Anunţul a fost făcut astăzi, 18 octombrie, de către premierul Maia Sandu, la începutul şedinţei Guvernului.

„Domnul Turea a mai deţinut în trecut această funcţie. Şi-a făcut munca onest, cu corectitudine şi dăruire. Probabil de asta guvernarea precedentă a reuşit să-l elimine din instituţie”, a declarat Maia Sandu.

Reamintim că în august, biroul a rămas fără conducere, după ce în urma unui concurs niciunul dintre candidaţii admişi la ultima etapă a concursului desfăşurat de Cancelaria de Stat, nu a întrunit punctajul necesar.

Conform informaţiilor din CV-ul său, din 2016, Valeriu Turea îndeplineşte funcţia de ministru-consilier al Ambasadei Republicii Moldova în România, post deţinut şi în perioada anilor 1997-2000. De asemenea, din 2015 până în 2016 a fost director al BRD, iar în perioada 2010-2015 a fost Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Republica Portugheză şi Regatul Marocului. El cunoaşte patru limbi străine: franceza, poloneza, portugheza şi rusa.

Similare
RECOMANDĂRI