Vadim Krasnoselski: Dialogul politic între Chişinău şi Tiraspol este exclus şi este imposibil
Sursa foto:Sputnik Vizualizari:

Vadim Krasnoselski: Dialogul politic între Chişinău şi Tiraspol este exclus şi este imposibil

În prezent, dialogul politic între Transnistria şi Moldova "este exclus şi este imposibil", consideră preşedintele autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski.

Potrivit agenţiei INFOTAG, această opinie el şi-a exprimat-o într-un interviu pentru postul tv Rossia 24 de la Moscova, subliniind că, timp de 27 de ani, "s-au format sisteme juridice a două state".

"Conform Constituţiei Republicii Moldova, aceasta este un stat unitar. RMN este, de asemenea, un stat unitar. Unii politicieni moldoveni spun că elitele politice din Moldova şi Transnistria nu se pot înţelege. Dar ei nu pot încălca legile statelor lor. Şi nimeni nu este gata să schimbe acest lucru", a spus el.

Potrivit lui Krasnoselski, autorităţile transnistrene sunt "susţinătorii unei abordări pragmatice".

"Vrem să rezolvăm problemele oamenilor care trăiesc atât în dreapta, cât şi în stânga Nistrului. În această direcţie funcţionează şi formatul de negocieri "5+2", în care Rusia este un garant şi intermediar. Anul trecut am reuşit să convenim asupra mai multor probleme. Astăzi, pe ordinea de zi se află un bloc de alte probleme. Cred că este foarte important rezultatul real în soluţionarea problemelor concrete. Putem să ne ocupăm de bătălii politice care nu duc la nimic. Dar dacă rezolvăm problemele, oamenii vor aprecia acest lucru. Iar noi lucrăm pentru oameni", a spus el.
Similare
RECOMANDĂRI