Va pleca Vladimir Voronin din politică? Răspunsul liderului comuniştilor
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Va pleca Vladimir Voronin din politică? Răspunsul liderului comuniştilor

Fostul preşedinte al Republicii Moldova şi liderul Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin, spune că nu va pleca din politică, chiar dacă în urma alegerilor din 24 februarie PCRM nu s-a ales cu niciun mandat în Parlamentul RM.

 „Continuăm lupta în partid. Noi o să lucrăm mai departe. Eu nu văd alte forţe care să lupte pentru interesul naţional al ţării. Cei care se apropie acum de miliarde, ei nu sunt patrioţii RM, ci duşmanii RM, chiar dacă au statut de deputat, pentru că acest statut nu a fost dobândit prin luptă legală.

Eu o sa fiu în viaţa politică. O să mă strădui să fac aşa comentarii, ca să nu le fie trist celor din Parlament. Uneori, din exterior se vede mai bine decât din interior”, a declarat liderul comuniştilor în cadrul unei emisiuni difuzate la postul naţional de televiziune Moldova 1.

Acesta spune că va explica oamenilor că „nu se mai poate aşa ceva” şi că va lua în considerare inclusiv organizarea protestelor. 

De altfel, Vladimir Voronin se arată convins că PCRM va participa la alegerile locale din 2019. Întrebat dacă îşi va înainta candidatura la primăria Chişinău, Voronin spune că nu ştie „cine va îndrăzni, cine se va avânta la postul de primar al Chişinăului”.

TVR MOLDOVA aminteşte că în urma alegerilor din 24 februarie, PCRM a acumulat sub 4% din voturi, adică puţin peste 50.000 de voturi. Astfel, după 20 de ani de prezenţă fără întrerupere în Legislativ, PCRM nu a obţinut niciun fotoliu de deputat în următorul Parlament.
Similare
RECOMANDĂRI