Unioniştii au organizat un flashmob împotriva alegerii lui Vladimir Putin în calitate de preşedinte al Rusiei
Sursa foto:Facebook: Constantin Grigoriţă Vizualizari:

Unioniştii au organizat un flashmob împotriva alegerii lui Vladimir Putin în calitate de preşedinte al Rusiei

Asociaţia "Unirea - Odip" a desfăşurat un flashmob împotriva Preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, în faţa sediului Ambasadei Federaţiei Ruse la Chişinău.

Potrivit agenţiei INFOTAG, la protest au participat 20 de activişti, care ţineau în mâini pancarte pe care scria: "Сила есть, ума не надо", "Царь нелегитимый" şi au scandat "Putin, nu uita, Basarabia nu-i a ta", "Armata Rusă, afară!" şi "Putin - dictator!".

Potrivit liderului asociaţiei, Vlad Bileţchi, scopul flashmob-ului este de a protesta împotriva regimului dictatorial al lui Putin, împotriva armatei ruse staţionate ilegal în transnistria, precum şi împotriva participării contingentului militar al aşa-zisului Grup operativ de trupe ruse la parada militară de 9 mai de la Tiraspol. 

"Poate ar fi straniu să facem acţiuni de solidaritate cu cei din Rusia, însă ne doare faptul că ei suferă din cauza lui Putin. El este un criminal şi dictator şi credem că e timpul ca acest regim să fie dat jos", susţine Bileţchi.

Potrivit liderului ODIP, între Rusia şi Republica Moldova poate fi o relaţie frumoasă, însă atâta timp cât ţara este condusă de Vladimir Putin, ea nu poate avea un viitor frumos. 

"Sperăm că protestele din Federaţia Rusă să nu degenereze, pentru că exact asta îşi doreşte Putin, să-i înăbuşe pe toţi în sânge, să distrugă orice speranţă a locuitorilor ţării la un viitor mai frumos", a conchis el.
Similare