Un deputat socialist explică de ce PSRM nu a ieşit ieri în faţa presei pentru a oferi detalii despre negocierile cu PD
Vizualizari:

Un deputat socialist explică de ce PSRM nu a ieşit ieri în faţa presei pentru a oferi detalii despre negocierile cu PD

Deputatul socialist Vlad Bătrâncea spune că ieri, reprezentanţii PSRM nu au ieşit în faţa presei pentru a oferi detalii despre cea de-a doua rundă de negocieri cu PDM pentru că nu au avut „ceva consistent” de comunicat. Asta după ce negocierile de ieri dintre cele două partide au fost ţinute în taină, presa nefiind anunţată despre acest lucru, iar ulterior, doar PSRM a venit cu un comunicat succint.

„Nu am avut ceva consistent de comunicat, ieri am discutat doar acordul, principiile acordului”, a declarant astăzi presei Vlad Bătrîncea, în contextul în care, după prima rundă de negocieri, şi PD, dar şi PSRM au ieşit în faţa presei pentru a oferit detalii despre ce s-a discutat în cadrul negocierilor, iar ieri acest lucru nu s-a întâmplat.

În acelaşi timp, socialistul dă asigurări că ieri PD şi PSRM nu au discutat partajarea ministerelor din Guvern, şi nici anumite persoane în fruntea ministerelor. De asemenea, deputatul neagă că cele două partide ar fi ajuns într-un blocaj, aşa cum a declarant aseară Andrian Candu.

„Nu avem niciun blocaj. Daca textul acestui acord va fi agreat de toată lumea, vom trece la etapa următoare care se numeşte repartizarea domeniilor de răspundere. Trebuie să discutăm, să negoiem, şi să ajungem la un numitor comun. Sperăm ca săptămâna viitoare să avem un progress şi să vă comunicăm”, a mai spus Bătrîncea.
 
La acelaşi subiect:
 

Andrian Candu: Acordul dintre PD şi PSRM va fi semnat în zilele următoare. Ori vineri, ori luniAmintim că ieri, PSRM a publicat un comunicat de presă, prin care a anunţat că socialiştii şi democraţii au avut o nouă rundă de negocieri în vederea semnării unui acord, pentru crearea unei coaliţii majoritare în Parlament. Spre deosebire de prima rundă de negocieri, după care şi PD, şi PSRM au ieşit în faţa presei pentru a oferi detalii despre ce au discutat, de această data presa a avut la dispoziţie un singur comunicat, cel al socialiştilor.
 

Negocieri PD-PSRM: Democraţii vor să îşi asume jumătate din ministerele din Guvern

 

VIDEO. Diacov, despre prima discuţie cu PSRM: A avut loc într-o atmosferă prietenească

 

Opinie: Decizia de a negocia cu socialiştii a fost determinată de interese ascunse şi presiuni asupra deputaţilor democraţi

Similare
RECOMANDĂRI