ULTIMA ORĂ! Ministrul Justiţiei, Alexandru Tănase şi-a anunţat demisia
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

ULTIMA ORĂ! Ministrul Justiţiei, Alexandru Tănase şi-a anunţat demisia

Ministrul Justiţiei Alexandru Tănase a anunţat duminică printr-o postare pe pagina sa de facebook că îşi dă demisia din funcţia pe care o deţine.

„Dragi colegi şi prieteni,

Am acceptat demnitatea de Ministeru al Justiţie pentru a promova reforme pe domeniul justiţiei fiind conştient de complexitatea şi dificultatea acestora. Nu mi-am propus nici pentru o clipă să mă implic în activităţi politice, cu atât mai mult n-am preluat portofoliul de ministru pentru a deveni ţintă electorală. Este în spiritul valorilor europene, ca orice funcţie de demnitate publică, să se bazeze mai întâi de toate pe încredere publică. Atunci când această încredere este periclitată, chiar şi de motive lipsite de pertinenţă, orice iniţiativă cât de bună ar fi, nu va da rezultatul scontat. Interesul personal nu poate fi pus deasupra interesului general. În acest context, am ajuns la concluzia ca cea mai potrivită soluţie în situaţia creată este să-mi prezint în zilele ce urmează, demisia din funcţia de Ministru al Justiţiei, astfel încheindu-mi cariera publică. 

Pentru mine a fost o adevărată onoare, ca mai bine de un deceniu să-mi servesc poporul ţării mele în funcţia de parlamentar, membru al guvernului şi judecător constituţional. Vreau să mulţumesc Premierului Pavel Filip pentru încrederea acordată şi colegilor miniştri din Guvern cu care am avut o colaborare frumoasă, în binele oamenilor din Republici Moldova”, a notat ministrul Justiţiei.

Amintim că un post privat de televiziune a publicat o convorbire telefonică din 2015 dintre Alexandru Tănase şi Veaceslav Platon, condamnat pentru spălare de bani şi furt de la BEM.

Similare