ULTIMA ORĂ! Câţiva deputaţi PD anunţă că părăsesc fracţiunea
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

ULTIMA ORĂ! Câţiva deputaţi PD anunţă că părăsesc fracţiunea

Un grup de deputaţi format din 6 deputaţi: Andrian Candu, Sergiu Sîrbu, Vladimir Cebotari, Graur Eleonora, Corneliu Padnevici şi Grigore Repeşciuc, au anunţat că părăsesc fracţiunea şi Partidul Democrat.

„Vom crea un grup parlamentar distinct şi vom pleca şi din partid”, a anunţat Candu, menţionând că mâine se vor face anunţurile cu privire la denumirea grupului parlamentar şi poziţionarea lor pe eşichierul politic din Republica Moldova.

Andrian Candu a evitat să spună însă dacă deputaţii care şi-au anunţat astăzi ieşirea din PD vor crea un alt partid: „Lăsaţi-ne să venim cu surprize şi în alte zile”.

„Colegii se întâlnesc pe la spate, în şedinţe secrete cu Chicu şi Dodon. Dragi colegi din PD, jocul cui îl faceţi, în interesul cui acţionaţi?” a declarat Andrian Candu, anunţând că a aflt că PD şi PSRM deja negociază conducerea unor ministere.

„Se împart ministere, deja am auzit cifra de 4 ministere, dar îi lăsăm pe ei să facă anunţurile”

Deputatul spune că a insistat în ultima perioadă să aibă discuţii cu toate fracţiunile, însă conducerea partidului vrea crearea unei plaftorme cu PSRM. „Modul în care se duc aceste tratative este laş”

Andrian Candu spune că asupra unor colegi se pune presiune pentru a accepta o coaliţie cu PSRM.

„Un grup mai mare era determinat să schimbă lucrurile sau să iasă din Partidul Democrat, însă discuţiile private cu anumite persoane, şantaj, poate anumite presiuni, au făcut în aşa fel încât, deşi mai sunt colegi care sunt determinaţi, au temeri (...) Cei care vor dori să ne urmeze, ne dorim să o facă liber, fără presiuni”.

Fostul preşedinte de Parlament a mai declarat că moţiunea simplă împotriva lui Ciocoi. PD trebuia să aibă o poziţie fermă cu privire la moţiunea de cenzură împotriva ministrului de externe încă de la început şi să se declare în susţinerea moţiunii. În schimb s-au dat fel de fel de răspunsul evazive, spune Candu.


Ştirea se completează...
Similare
RECOMANDĂRI