UE poate ajuta Republica Moldova la investigarea dosarului lui Plahotniuc? Ce spune ambasadorul Peter Michalko
Sursa foto:tv8.md Vizualizari:

UE poate ajuta Republica Moldova la investigarea dosarului lui Plahotniuc? Ce spune ambasadorul Peter Michalko

Ambasadorul UE la Chişinău, Peter Michalko, spune că în general, voinţă pentru a investiga cazurile concrete trebuie să existe în Republica Moldova şi ea trebuie exprimată prin intermediul investigaţiei sau a unei atitudini active pentru cooperare internaţională.

Cât priveşte dosarul fostului lider democrat Vlad Plahotniuc, ambasadorul a declarat că au fost începute forme de coopoerare cu structuri europene şi cu statele membre ale UE în privinţa aceasta.

În cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8, şeful delegaţiei UE la Chişinău a mai declarat că a văzut că în ultimele luni s-a activat foarte mult cooperarea internaţională şi asta e bine.

TVR MOLDOVA aminteşte că CNA a anunţat Centrul Cooperare Poliţienească Internaţională, Ambasadele României, Statelor Unite ale Americii şi Regatului Unit din Moldova despre faptul că Vlad Plahotniuc  deţine încă o identitate cu acte valabile, eliberată pe numele Novak Vladislav.

Asta după ce autorităţile au expediat demersuri către poliţia română, Ambasadele Regatului Unit şi a Statelor Unite ale Americii din Republica Moldova, în scopul identificării locului aflării lui Vlad Plahotniuc.
Similare
RECOMANDĂRI