Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Turul doi al alegerilor prezidenţiale din România. În Italia şi Germania s-au înregistrat cei mai mulţi votanţi

Românii din diaspora votează deja pentru alegerea preşedintelui României. Secţiile sunt deschise timp de trei zile. Numărul buletinelor de vot a fost suplimentat în străinătate cu peste 107 mii faţă de primul tur. Acum două săptămâni, în diaspora s-a înregistrat un record de prezenţă: au votat peste 675 de mii de oameni.

ACTUALIZARE Până la ora 20.00 s-au prezentat peste 93.000 de români, inclusiv cei care au votat prin corespondenţă. În Italia şi Germania s-au înregistrat cei mai multi votanţi.

ACTUALIZARE Record de secţii de votare în ţara cu cei mai mulţi studenţi români. 72 de secţii sunt deschise în Regatul Unit, pentru ca românii să poată vota şi în cel de-al doilea tur de scrutin. Roxana Zamfirescu se află la Londra şi a transmis pentru Telejurnalul de la ora 19.00.

ACTUALIZARE Românii din Germania s-au prezentat în număr neaşteptat de mare în primul tur al alegerilor prezidenţiale de acum două săptămâni. Peste 100 de mii au fost atunci la urne. Cum merge procesul, a transmis Mihnea Ionescu, în direct la Telejurnalul de la ora 19.00.

ACTUALIZARE În Italia sunt peste 60 00 de români cu drept de vot. Cu toţii sunt aşteptaţi până duminică să voteze. Pentru românii din peninsulă, autorităţile au deschis 142 de secţii de votare. Cătălin Deacu, trimisul nostru special la Roma, a transmis în direct pentru Telejurnalul de la ora 19.00.

ACTUALIZARE Până la ora 19.00 s-au prezentat la urne  peste 77.000 de români, inclusiv cei care au votat prin corespondenţă. În Italia şi Germania s-au înregistrat cei mai mulţi votanţi. De câteva ore sunt deschise şi secţiile din SUA, Canada şi America de Sud.

ACTUALIZARE  99 de secţii de votare sunt deschise în Germania, pentru votul românilor. Trimisul nostru special, Mihnea Ionescu, se află la o secţie din Munchen.

Similare
RECOMANDĂRI