Traian Băsescu spune că retragerea cetăţeniei nu îl face să renunţe la ideea Unirii
Sursa foto:ipn.md Vizualizari:

Traian Băsescu spune că retragerea cetăţeniei nu îl face să renunţe la ideea Unirii

Fostul preşedinte al României Traian Băsescu spune că retragerea cetăţeniei Republicii Moldova de către preşedintele Igor Dodon nu îl descurajează şi nu îl face să renunţe la promovarea ideii unirii cu România, ca singură şansă pentru securitatea şi prosperitatea cetăţenilor.

Cu referire la hotărârea Curţii de Apel Chişinău de menţinere a deciziei instanţei de fond, care a declarat legal decretul şefului statului de retragere a cetăţeniei, Traian Băsescu a spus că este nemulţumit, se consideră nedreptăţit şi va contesta această decizie la Curtea Supremă de Justiţie.

„Nu sunt omul care să cedeze sau să-şi înmoaie ideile numai pentru că preşedintele Dodon vrea să nu fiu cetăţean al Republicii Moldova”, a declarat Traian Băsescu în cadrul unei conferinţe de presă la IPN.
 
Temei pentru Igor Dodon ca să semneze decretul de retragere a cetăţeniei au fost informaţiile despre un dosar intentat în baza unei plângeri depuse de fost deputat român. Potrivit lui Traian Băsescu, în România funcţionează prezumţia nevinovăţiei, iar pentru perioada când figurezi într-un dosar, care nu este încă finalizat, structurile de drept eliberează cazier unde este specificat faptul că persoana solicitantă nu are probleme cu justiţia.

Traian Băsescu susţine că dosarul în baza căruia Igor Dodon a cerut retragerea cetăţeniei a fost ulterior închis, iar vinovăţia sa nu a fost demonstrată. 

Similare