Traian Băsescu: Politicienii din ACUM au o ţară care la un moment dat poate să ceară sacrificii. Nu trebuie cedat politic
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Traian Băsescu: Politicienii din ACUM au o ţară care la un moment dat poate să ceară sacrificii. Nu trebuie cedat politic

„Ultimele evoluţii de pe scena politică din Republica Moldova arată clar că avem de-a face cu o lovitură de stat dată de oligarhul Vladimir Plahotniuc”, crede fostul preşedinte al României Traian Băsescu. În cadrul unui interviu oferit pentru Radio Europa Liberă, fostul Preşedintele al României, a menţionat că este vizibil faptul că un partid care a fost înfrânt în alegeri nu vrea să plece de la putere.

„Acesta nu este însă nu este orice refuz de plecare de la putere, el probează acum cu fapte şi acţiuni că titularul real al puterii, acest domn Plahotniuc controlează absolut toate instituţiile de la Chişinău, începând cu Curtea Constituţională. Nu este posibil ca o Curte Constituţională să dea deciziile în cadenţa care le dădea ieri şi neţinând seama chiar de Constituţia Republicii Moldova”, a declarat Băsescu.

Traian Băsescu, a mai declarat „Plahotniuc e speriat şi e ca fiara încolţită, este posibil să ordone orice, dar până la urmă şi Maia Sandu, şi politicienii din ACUM au o ţară care la un moment dat poate să ceară sacrificii. Nu trebuie cedat politic.”

Întrebat ce o sfătuie pe Premierul Maia Sandu acum, acesta a răspuns „Să meargă înainte. Dacă se retrage şi-şi depune mandatul, va fi judecată de istorie, dacă nu şi-l depune – va intra în istorie ca premierul legal desemnat care s-a bătut pentru ţara lui, pentru drumul spre Vest al ţării, că e singura formaţiune politică alături de Andrei Năstase care vizează direcţia Vest, direcţia Uniunii Europene, a României, în rest, Plahotniuc cu partidul lui vor Moldova pentru ei, Dodon o vrea pentru Federaţia Rusă şi cei care ar face servicii cetăţenilor Republicii Moldova nu sunt decât cei de la ACUM.”

Similare
RECOMANDĂRI