Traian Băsescu: N-o să merg la uşa lui Plahotniuc ca să cer cetăţenia Republicii Moldova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Traian Băsescu: N-o să merg la uşa lui Plahotniuc ca să cer cetăţenia Republicii Moldova

Fostul preşedinte al României, preşedintele de onoare al Partidului Unităţii Naţionale din R. Moldova, Traian Băsescu, susţine că nu va candida niciodată la o funcţie de deputat în Parlamentul de la Chişinău.

n ceea ce priveşte actul său de identitate moldovenesc, zice că nu va „merge la uşa lui Plahotniuc ca să-i ceară cetăţenia R.Moldova” şi că va lupta pentru ea în instanţă, acolo unde are acest drept juridic. 

Politicianul spune că şi-a dorit un partid unionist în Moldova prin intermediul căruia să vorbească despre avantajele unirii R. Moldova cu România. Despre aceasta, Băsescu a afirmat, aseară, la TV8.

„Eu vreau să am un partid unionist care să vorbească despre unire. Nu mă interesează carieră politică la Chişinău”, a declarat Traian Băsescu.

Preşedintele de onoare al PUN spune că nu a venit în Moldova pentru a-şi redeschide viaţa politică.

„Eu nu mai vreau o carieră politică, eu am o datorie morală – cred în România mare”, a afirmat fostul preşedinte român.

Traian Băsescu spune că vrea să facă din PUN un partid care să convingă.

Referindu-se la alegerile locale noi din municipiul Chişinău, Traian Băsescu spune că i-a propus fostului primar al Capitalei, Dorin Chirtoacă, posibilitatea de a avea un candidat comun, însă nu a primit niciun răspuns. Potrivit lui, încă este posibilă unificarea forţelor unioniste pentru alegerile locale, dacă unul dintre cele două partide unioniste – PUN şi Partidul Liberal – va reuşi să ajungă cu candidatul său în turul doi, notează deschide.md.

Similare