Tiraspolul se va concentra pe eficientizarea propagandei
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Tiraspolul se va concentra pe eficientizarea propagandei

Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski a semnat un decret care prevede implementarea noi Doctrine de securitate informaţionale pentru anii 2020-2026. Documentul a fost elaborat în cadrul Doctrinei de dezvoltare a enclavei separatiste pentru anii 2019-2026.

Documentul semnat de separatistul Krasnoselski estimează rolul propagandei în dezvoltarea regiunii. Securitatea informaţională, potrivit separatiştilor are un impact important asupra sistemului politic, economic şi al capacităţii de apărare a regiunii.

Potrivit separatiştilor, serviciile secrete străine exercită presiuni de spionaj şi dezinformare asupra regiunii. Documentul mai prevede că pe lângă pericolele externe la capitolul securităţii informaţionale sunt şi factori interni care pot pune în pericol regiunea. În acelaşi timp regimul separatist recunoaşte că dezinformarea are spor din cauza situaţiei economice precare a regiunii, dar şi din cauza lipsei de educaţie media a populaţiei.

Documentul semnat de Vadim Krasnoselski prevede şi măsuri care urmează să fie puse în aplicare pentru stoparea acestor pericole. Separatiştii iau în calcul crearea unui centru unic de analiză şi combatere a „propagandei”.
 
Similare
RECOMANDĂRI