Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Tinerii PAS şi PPDA lansează campania naţională "Hârtie şi săpun"

Fiecare a zecea instituţie şcolară şi preşcolară din Republica Moldova nu corespunde normelor sanitare. Sunt datele Centrului Naţional de Sănătate Publică, făcute publice de mai mulţi tineri, membri ai formaţiunilor PAS şi ai Platformei DA. Ei trag un semnal de alarmă în acest sens şi lansează campania naţională "hârtie şi săpun". Îşi propun să convingă, astfel, Ministerul de profil să ofere fiecărei şcoli din ţară condiţii normale de igienă.

La acţiunea de sensibilizare a autorităţilor privind lipsa condiţiilor elementare de igienă în şcoli, unul dintre manifestanţi a făcut-o pe cosmonautul.
 
Rezultatele chestionarului online, realizat de Platforma Copiilor în colaborare cu Centrul de Informare pentru Drepturile Copilului, arată că 70% dintre elevi spun că săpunul se găseşte rar în şcoli, iar 60% dintre respondenţi au apreciat cu note de la 1 la 4 starea grupurilor sanitare din învăţământ, nota maximă fiind 10.
 
Ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării a refuzat să răspundă la întrebarea privind starea grupurilor sanitare din şcoli.
 
Campania lansată de tinerii platformei DA şi PAS va dura 2 săptămâni şi are menirea de a sensibiliza autorităţile şi opinia publică privind lipsa condiţiilor de igienă în şcoli.
Similare