Teodor Meleşcanu: Referirile la război civil sunt eronate şi disproporţionate
Sursa foto:Jurnalul de Arges Vizualizari:

Teodor Meleşcanu: Referirile la război civil sunt eronate şi disproporţionate

Total eronate şi disporţionate. Astfel a comentat ministrul Afacerilor Externe al României, Teodor Meleşcanu, afirmaţia preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon cum că declaraţiile unioniste ale unor primării din Republica Moldova ar însemna război civil.

După o întrevedere la Bucureşti cu omologul său de la Chişinău, Tudor Ulianovschi, Teodor Meleşcanu a spus că acele declaraţii făcute local, privind unirea cu România, sunt doar expresia unei dorinţe de apropiere a cetăţenilor din Republica Moldova de cei din România, fără a avea nicio implicaţie de ordin juridic. „Din acest punct de vedere, cred că referirile la război civil sunt, în mod evident, total eronate şi disproporţionate”, a declarat ministrul Meleşcanu.

Oficialul român a menţionat cât de importantă este pentru România relaţia bilaterală cu Republica Moldova, „cu atât mai mult cu cât marcăm centenarul” unirii din 1918. Teodor Meleşcanu i-a urat lui Tudor Ulianovschi, proaspăt intrat în funcţia de ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, succese în munca sa, care se va desfăşura în acest an „sub auspicii particulare”, referindu-se la alegerile parlamentare.

Ministrul Ulianovschi, la rândul său, a mulţumit autorităţilor române pentru sprijinul constant în promovarea aspiraţiilor europene ale Republicii Moldova, dar şi în chestiuni mai practice, cum ar fi renovarea grădiniţelor şi obiectelor patrimoniului naţional. De asemenea, ministrul Ulianovschi a subliniat faptul că România este cel mai mare partener comercial al Republicii Moldova şi se află printre cei mai importanţi investitori.

În contextul promovării agendei europene, ministrul Meleşcanu l-a asigurat pe omologul său că România va continua să colaboreze cu partenerii săi europeni, în special cu Franţa, pentru organizarea, în viitorul apropiat, a reuniunii grupului de acţiune europeană a Republicii Moldova.

De cealaltă parte, ministrul Ulianovschi a anunţat organizarea la Chişinău, în viitorul previzibil, a unei noi reuniuni comune a guvernelorcelor două ţări.
Similare
RECOMANDĂRI