Teodor Meleşcanu a demisionat din funcţia de preşedinte al Senatului
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Teodor Meleşcanu a demisionat din funcţia de preşedinte al Senatului

Teodor Meleşcanu a anunţat, luni, că se retrage din funcţia de preşedinte al Senatului. Politicianul a luat această decizie deşi încă nu a fost publicată decizia CCR, prin care se admite sesizarea de neconstituţionalitate a alegerii sale la şefia Senatului.

Curtea Constituţională a admis, pe 22 ianuarie, cu majoritate de voturi, contestaţia făcută de mai mulţi senatori privind alegerea lui Teodor Meleşcanu preşedinte al Senatului.

Acum 5 luni, Teodor Meleşcanu a fost ales în fruntea Senatului cu susţinerea şi voturile social-democraţilor. A candidat însă împotriva deciziei grupului din care făcea parte, ALDE, condus de Călin Popescu-Tăriceanu.

ALDE, PNL, PMP şi UDMR au contestat demult la Curtea Constituţională instalarea lui Teodor Meleşcanu în fruntea Senatului, dar judecătorii au amânat de mai multe ori luarea unei decizii.

Agerpres notează că preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că social-democraţii îl vor susţine pe Titus Corlăţean pentru a prelua funcţia de preşedinte interimar al Senatului până când va fi publicată motivarea Curţii Constituţionale cu privire la Teodor Meleşcanu. Propunerea lui Titus Corlăţean urmează să fie votată şi de grupul parlamentar al PSD de la Senat.

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a anunţat că liberalii o vor susţine pentru această funcţie pe Alina Gorghiu. USR îl susţine pe senatorul Vlad Alexandrescu.

Similare
RECOMANDĂRI