Tamara Gheorghiţa ar putea fi numită în funcţia de secretar general al Parlamentului Republicii Moldova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Tamara Gheorghiţa ar putea fi numită în funcţia de secretar general al Parlamentului Republicii Moldova

Comisia juridică, numiri şi imunităţi a aprobat, în cadrul şedinţei de astăzi, avizul asupra propunerii cu privire la numirea Tamarei Gheorghiţa în funcţia de secretar seneral al Parlamentului.

Preşedintele Parlamentului a propus-o în această funcţie pe Tamara Gheorghiţa. Aceasta este doctor în ştiinţe administrative şi are o experienţă de peste 20 de ani în managementul resurselor umane, evaluarea performanţelor şi recrutare a angajaţilor. De asemenea, Tamara Gheorghiţa are peste 15 ani de experienţă în reforma serviciului public, fiind implicată în elaborarea de politici pentru gestionarea resurselor umane.

Anterior, în anul 2019, Tamara Gheorghiţa a fost consiliera Prim-ministrului în domeniul administraţiei publice. De asemenea, ea a activat în cadrul Cancelariei de Stat, în calitate de şef de direcţie, şef adjunct de direcţie şi consultant principal. În perioada 2015 – 2017, Tamara Gheorgiţa a fost lector universitar la Academia de Administrare Publică.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, secretarul seneral se numeşte în funcţie de către Preşedintele Legislativului, cu consultarea prealabilă a Biroului permanent şi cu avizul Comisiei juridice, numiri şi imunităţi.

Similare
RECOMANDĂRI