SUA salută alinierea Republicii Moldova alături de occident în cazul atacului din Salisbury
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

SUA salută alinierea Republicii Moldova alături de occident în cazul atacului din Salisbury

SUA salută alinierea Republicii Moldova alături de occident în cazul atacului din Salisbury, declaraţia a fost făcută astăzi de către William Hurd, Congresman SUA, în cadrul întrevederii preşedintelui Parlamentului Andrian Candu cu membrii delegaţiei Congresului SUA.

La 27 martie curent, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a declarat persoana non grata trei diplomaţi din cadrul misiunii Federaţiei Ruse în Moldova. Decizia autorităţilor Republicii Moldova a fost luată în semn de solidaritate cu Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord şi urmare a concluziilor Consiliului European din 23-24 martie 2018, care califică atacul de la Salisbury drept o ameninţare la adresa securităţii colective şi a dreptului internaţional.

La întrevederea de astăzi Congresmanul William HURD şi Andrian Candu au discutat despre mersul reformelor din Republica Moldova şi efortul de aliniere la cele mai bune practici internaţionale în materie de justiţie, luptă cu corupţia, combaterea spălării banilor şi securitate.

Preşedintele Parlamentului a mulţumit Statelor Unite pentru suportul constant acordat ţării noastre. În acelaşi timp, Congresmanul SUA a salutat acţiunile întreprinse până la această oră de autorităţi pentru combaterea corupţiei, promovarea reformelor şi măsurile pentru asigurarea securităţii cetăţenilor.  William Hurd a încurajat Moldova să continue politicile începute şi a promis întreg sprijinul SUA în acest sens.

 

Similare
RECOMANDĂRI