SUA reconfirmă sprijinul pentru modernizarea Republicii Moldova
Sursa foto:gov.md Vizualizari:

SUA reconfirmă sprijinul pentru modernizarea Republicii Moldova

Perspectivele dialogului dintre Republica Moldova şi SUA şi evoluţiile în cooperarea dintre cele două state au fost discutate de premierul Pavel Filip şi ambasadorul SUA în Republica Moldova, James Pettit. Oficialii au declarat că menţinerea unei comunicări permanente conferă o dinamică relaţiilor moldo-americane, se spune într-un comunicat de presă al Guvernului.

În discuţii, prim-ministrul s-a referit la acţiunile Executivului în realizarea agendei de reforme. Pavel Filip a menţionat determinarea autorităţilor de a avansa în continuare pe calea integrării europene, accentuând importanţa sprijinului SUA, în special pe subiecte de securitate, justiţie şi economie.

La rândul său, ambasadorul SUA la Chişinău a apreciat eforturile Guvernului în realizarea reformelor, beneficiile cărora vor fi resimţite în mod direct de cetăţeni. James Pettit a reconfirmat sprijinul SUA pentru realizarea programelor de modernizare a Republicii Moldova.

Un subiect aparte al discuţiilor l-a constituit procesul de reglementare transnistreană. Oficialii s-au referit la rezultatele rundei de negocieri în formatul „5+2”, desfăşurată recent la Roma.

Similare