Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Studiu: Miniştrii din Guvernul Filip sunt puţin cunoscuţi în societate

Populari pe la tribune şi la televiziuni, mai puţin printre alegători. Miniştrii din Guvernul Filip nu se prea bucură de popularitate în rândul cetăţenilor. Asta ne arată un sondaj realizat de CBS Axa, la comanda IDIS "Viitorul".

Cap de afiş în lista cu cei mai populari miniştri din Guvernul Filip este Monica Babuc, ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării. Babuc a făcut parte din precedentul guvern, înainte de reforma executivului, iar până să ajungă ministru a fost o perioadă şi deputat. Cu toată această experienţă din spaţiul public, 20,3% din respondenţi spun că o cunosc foarte bine, iar alţi 44,9% au declarat că au auzit ceva despre acest nume.

Babuc este urmată în clasament de ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici. Deloc întâmplător, Gaburici este cunoscut şi pentru perioada în care a fost prim-ministru, dar şi controversele privind diploma sa de studii. Aşa că 16,1% din respondenţi au declarat că îl cunosc foarte bine, iar 46,4% au auzit măcar o dată de el.

Lista continuă cu Alexandru Jizdan, ministrul Afacerilor Interne. 12,1 % din respondenţi îl cunosc foarte bine şi alţi 33,1% din oameni au auzit ceva despre el. Eugen Sturza este şi el aproape de ministrul Jizdan, cu 11,6% din participanţii la studiu care spun ca îl ştiu foarte bine şi alţi 40,8% care au auzit de numele său. De asemenea, circa 7% dintre respondenţi declară că îi cunosc foarte bine pe ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Svetlana Cebotari, şi cel al Finanţelor, Octavian Armaşu.

La polul opus, cel mai puţin cunoscut este Liviu Volconovici, ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare. Peste 74% din oamenii care au participat la sondaj au declarat că nu ştiu nimic despre el. Volconovici este urmat de cel care se ocupă de integrarea europeană a ţării – Tudor Ulianovschi, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, despre care 71.9% din respondenţi au declarat că n-au auzit nimic. La fel de puţini o cunosc şi pe Victoria Iftodi, ministrul Justiţiei, şi ea cu un scor de 70% în rândul miniştrilor nepopulari. În privinţa tuturor miniştrilor, aproape, numărul oamenilor care au declarat că nu au auzit nimic despre ei îl depăşeşte pe cel al respondenţilor care îi cunosc la care se adauga numărul celor care au auzit ceva despre ei.

Sondajul a fost realizat în perioada 29 iunie - 9 iulie, de către CBS Axa, la comanda IDIS "Viitorul" . Eşantionul a fost de 1 042 de persoane cu vârsta de 18 ani şi mai mult, marja de eroare fiind de circa 2,8%.
 
Similare
RECOMANDĂRI