Stepan Poltorak: Trupele ruseşti dislocate în stânga Nistrului sunt o ameninţare pentru Ucraina şi Republica Moldova
Sursa foto:mil.gov.ua Vizualizari:

Stepan Poltorak: Trupele ruseşti dislocate în stânga Nistrului sunt o ameninţare pentru Ucraina şi Republica Moldova

Trupele ruseşti dislocate în stânga Nistrului sunt o ameninţare atât pentru Ucraina, cât şi pentru Republica Moldova. Declaraţia a fost făcută de ministrul Apărării de la Kiev, Stepan Poltorak, la întrevederea de luni de la Odesa cu omologul său de la Chişinău, Eugen Sturza.

Potrivit Radio Chişinău, în cadrul întrevederii, Poltorak a menţionat că Ucraina consideră regiunea transnistreană  o parte integrantă a Republicii Moldova şi va face tot posibilul pentru a contribui la restabilirea integrităţii teritoriale a Republicii Moldova şi la menţinerea acesteia în viitor.

”Susţinem cursul militar-politic comun de integrarea europeană şi euroatlantică şi vom dezvolta împreună forţele noastre armate în conformitate cu standardele NATO”, a menţionat oficialul ucrainean.

Miniştrii Apărării au convenit asupra priorităţilor pentru continuarea cooperării în domeniul apărării. În primul rând, este vorba de desfăşurarea exerciţiilor comune, atât la nivel bilateral, cât şi în cadrul cooperării cu NATO şi cu aliaţi în parte.

Părţile au mai discutat aspecte legate combaterea ameninţărilor hibride, în particular din partea Federaţiei Ruse.

Similare