Ştefan Gaţcan ar fi revenit în R. Moldova, pentru a asigura cvorum la şedinţa de joi a Parlamentului
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ştefan Gaţcan ar fi revenit în R. Moldova, pentru a asigura cvorum la şedinţa de joi a Parlamentului

Mai multe surse au comunicat faptul că deputatul Ştefan Gaţcan ar fi revenit marţi, 7 iulie, în R. Moldova.

 TV 8 a transmis că la domiciliul acestuia din Chişinău sunt mai mulţi agenţi ai Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat şi că a fost văzut automobilul cu care a mers la Iaşi.

De asemenea, conform unei surse a ZdG, Gaţcan „este păzit 24/24” şi ar fi revenit în ţară pentru a asigura cvorum la şedinţa plenară a Parlamentului de joi.

Deocamdată, reprezentanţii Poliţiei de Frontieră nu au confirmat informaţia despre revenirea lui Gaţcan acasă, menţionând că sunt date cu caracter personal.
TVR MOLDOVA aminteşte că la  30 iunie, Ştefan Gaţcan a anunţat că părăseşte fracţiunea parlamentară a PSRM pentru a se alătura grupului Pro Moldova.  Câteva ore mai târziu, Pro Moldova a anunţat într-un comunicat de presă că, „au început ameninţările şi controalele la clinica privată fondată de Ştefan Gaţcan”. Deputaţii PSRM au protestat în faţa clinicii private pe care a fondat-o Ştefan Gaţcan, aducând o coroană, dar şi în faţa casei deputatului. Mai mult, deputatul a fost oprit forţat în trafic, fiind hărţuit şi ameninţat, spun cei din Pro Moldova.

Totul a luat o altă întorsătură a doua zi, când PSRM anunţa într-un comunicat de presă că Ştefan Gaţcan a participat la şedinţa fracţiunii parlamentare a socialiştilor, că şi-a depus mandatul de deputat şi că va rămâne în echipa PSRM. „Fracţiunea PSRM a luat act de această decizie şi l-a încurajat pe Ştefan Gaţcan să participe cât mai activ în viaţa Partidului Socialiştilor”, se spune în comunicatul PSRM. 

Ulterior, în presă au apărut informaţii conform cărora Ştefan Gaţcan nu se mai află în Republica Moldova, iar Ştefan Gaţcan a postat câteva înregistrări video pe pagina sa de Facebook în care a spus că „are nevoie de reabilitare”. Igor Dodon a confirmat că Ştefan Gaţcan nu se află în ţară şi a recunoscut că a asigurat paza deputatului până la ieşirea din ţară. 

De menţionat că demisia lui Ştefan Gaţcan nu a fost votată încă în Parlament. De asemenea, Parlamentul a vut trei tentative de a se întruni în şedinţă, însă fiecare din acestea a eşuat din cauza opoziţiei, care boicotează şedinţele. Motivul - pachetul de legi pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea şi pe care trebuie să-l prezinte în Parlamentul pentru a putea intra în vigoare. Opoziţia spune că, prin asumarea de răspundere, guvernul exclude legislativul din procesul decizional şi solicită ca proiectele să fie discutate, dezbătute şi aprobate în mod normal, în procedură obişnuită, în Parlament.
Similare
RECOMANDĂRI